Tuğbam » Atatürk » İnkılapçılık ilkesi

İnkılapçılık ilkesi


Bu yazı

tarihinde

tarafından yazılmıştır.

Son güncelleme tarihi:

İnkılapçılık ilkesi nedir kısaca – Mustafa Kemal Atatürkün temel ilkeleri arasında olan inkılapçılık ilkesinin özellikleri tanımı hakkında bilgi vermeye çalışacağız bu yazımızda arkadaşlar.

İnkilapçılık Nedir?
İnkılapçılık ya da reformizm, toplumda gerekli değişikliklerin aniden, devrim şeklinde değil, reformlar yoluyla, yumuşak bir geçiş şeklinde olması gerektiğini savunan görüştür. İnkılapçılık ilkesi temel ilkeler doğrultusunda yenilikçi bir ilkedir. Eski kurumları yıkarak yerine yenisini yapmaktır. Bu ilkeler bütünleyici ilkelerle kıyaslanırsa en önemli ilkedir

İnkilapçılık İlkesi
“Atatürkçü düşünce sistemi’ne dinamizm kazandıran ilkedir. Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda çağın, aklın ve bilimin gerektirdiği yeniliklerin en kısa zamanda yapılmasını savunan ilkedir.”

İnkılapçılık İlkesinin Esasları
İnkılap, devlet ve toplum düzenindeki aksayan kurumları Kaldırarak yerlerine ihtiyaca cevap verebilecek yeni Kurumların oluşturulması anlamına gelir.

Bu günkü demokratik, laik ve çağdaş devlet ve toplum Yapısına atatürk inkılapları ile geçilmiştir.
Köhnemiş ve geçerliliğini yitirmiş,topluma yarardan çok Zarar getiren kurumların kaldırılıp atılarak yerine aklın Ve bilimin doğrultusunda yeni kurumların getirilmesi İnkılapçılığın en önemli gereğidir.

İnkılabın durağan değil, sürekli ve dinamik bir biçimde uygulanması gerekir.
Dünyanın sürekli değişmekte ve bu değişen şartlara ayak Uydurmak devletimiz ve milletimiz için en önemli Zorunluluktur.
Atatürk inkılaplarını çağın koşullarına göre geliştirmeyip Aynı şekilde korumak atatürkçü düşünce sistemi ve İnkılapçılık ilkesine aykırıdır.
20 nci yüzyılda ortaya çıkan bütün ideolojilerin Yıkılmasına rağmen atatürkçü düşünce sisteminin dimdik Ayakta durması gerçeği,inkılapçılık ilkesinin dinamik Yapısından kaynaklanmaktadır.
İnkılapçılıkilkesine göre;”değişmeyen tek şey, değişimin Kendisidir”
İnkılapçılık ilkesinin yaşatılması ile Atatürkçü düşünce sistemi ve bu sistemi oluşturan atatürk ilkeleri çağlar değişsede geçerliliğini ve önemini yitirmeyecektir

Alt Konular;

  • Atatürk ilkeleri
  • Cumhuriyetçilik ilkesi
  • Milliyetçilik ilkesi
  • Devletçilik ilkesi
  • Halkçılık ilkesi
  • Laiklik ilkesi
  • Devrimcilik ilkesi
  • Reklamlar

    Bu Yazıyı Facebook Twitter Sayfanda Paylaş


    Bu yazı

    tarihinde

    tarafından yazılmıştır.

    Son güncelleme tarihi:

    Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir